Interrail Rotasında Tavsiyeler

Interrail tavsiyeleri:

1. Atina: Plaka sokakları çok hoş. Yemek için kesinlikle buradaki küçük tavernaları tercih edin. Fiyatlar Avrupa ortalamasının altında.
2. Napoli: Makarna için Da Carmine, pizza için Pizzeria Sorbillo ve Brandi’ye gidebilirsiniz. Genel olarak yeme-içme fiyatları makul. Ara sokaklara dalın, korkmayın. Scooter’lara karşı uyanık olun. Gece gişeler kapandıktan sonra metro bileti almanız gerekirse büfelerde bulabilirsiniz.
3. Pompei: Napoli’den banliyö treniyle 40 dakikada gidebilirsiniz. Girişte harita ve sesli rehber almayı ihmal etmeyin. Giriş 10 Euro, sesli rehber 6 Euro. Genelevi, Arena’yı, insan kalıntılarını, üç boyutlu mozaikleri, anfitiyatroları, mahkeme binasını, fırınları görmeden geçmeyin.
4. Catania: Konaklamak için Politi Residence’ı tavsiye ederim. Kumsala gitmek için ana otobüs durağından D otobüsüne binin. Akşam yemeği için ara sokaklardaki açıkhava lokantalarını veya balık pazarındaki küçük lokantaları deneyebilirsiniz. Fiyatlar makul. Dikkat: Turist bilgilendirme ofisi sadece öğlen 13.00’e kadar açık.
5. Taormina: Trenden inince istasyonun önünden mavi otobüse binin, sizi yukarı çıkaracak. Teatro Greco Romano’nun girişi 6 Euro, vaktiniz varsa gidin. Taormina son derece turistik bir yer olduğu için hem konaklama, hem yeme-içme pahalı sayılır. Plaja gitmek için teleferiğe binmeniz gerek, tek yön 2,5 Euro, ama günlük bilet alabilirsiniz. Akşam eğlencesi için Penis Bar’a gidebilirsiniz!
6. Stromboli: Milazzo’dan feribotla 2,5 saat., feribot 19 Euro. Ayrıca Napoli’den de feribot var. Stromboli turizmle geçindiği için yeme-içme-konaklama fiyatları yüksek. Kalmak için Casa del Sole’yi deneyebilirsiniz, kişibaşı 27 Euro. Tırmanış turu için Magma Trek’e gidebilirsiniz, ama mutlaka önceden rezervasyon yaptırın (http://www.magmatrek.it/english/index_en.htm). Tur fiyatı 25 Euro, malzeme kirası 9 Euro. Tırmanırken yanınıza bol su, yiyecek, kazak ve fotoğraf makinenizi almayı unutmayın. Lav kumu nedeniyle simsiyah olan kumsallardan denize girmeden dönmeyin.
7. Roma: Sınırlı vaktiniz varsa öncelikle şunları görün: Colosseum, Pantheon, Trevi Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri, Piazza Navona, Campo de Fiori, Vatikan. Biraz daha vaktiniz varsa bu listeye Sant’Angelo kalesi, Roma Forumu ve Trastevere semtini ekleyin. Colosseum’u gezmek için biraz daha fazla ödeyerek rehberli İngilizce turlardan birine katılabilirsiniz, onlar kapı önünde sizi buluyor. Vatikan’a giderken kapalı şeyler giymeyi unutmayın, şortla ve kolsuz bluzla içeri giremezsiniz. Yeme-içme için her fiyat seviyesinden alternatif bulunabilir. Akşam yemeği için Piazza Navona’daki lokantaları tercih ederseniz bir sürü sokak gösterisini de izlemiş olursunuz. Ortak metro-otobüs biletleri yine büfelerde bulunabilir.
8. Venedik: Kanallarla dolu şehirdeki minik köprüler sayesinde her yeri yürüyerek dolaşabilirsiniz. Zaten karada binebileceğiniz bir araç yok 🙂 Yürürken San Marco Meydanı’nı atlamayın. Vaporetto ile Büyük Kanal’da gezebilirsiniz, bilet 5 Euro. Yeme-içme oldukça pahalı, fiyatlar San Marco Meydanı’na yaklaştıkça yükseliyor. Turistik bir şey alacaksanız maske alın. Ve maske alacaksanız işin ustasına gidin: La Bollega dei Mascareri.
9. Zagreb: İtinayla restore edilmiş, karakteristik binalarla dolu bu güzel şehirde sokaktaki heykellere dikkatinizi verin. Zagreb’de metro yok, tramvaya bineceksiniz, biletler yine büfelerde. Turist bilgilendirme ofisi Jelacic Meydanı’nda. Buradan alacağınız yürüme rotalarını takip ederseniz şehirdeki önemli yerleri görmüş olursunuz. Sabah erken saatte Dolac pazarına gidin. Yemek için Eski Şehir Kapısı civarındaki lokantalara takılın, Botanik Bahçesi’ni ziyaret edin, katedralin içindeki eski Slav alfabesi Glagoljica ile yazılmış duvar yazısını görün. Hırvat para birimi Kuna. Bolca ATM bulunuyor, kredi kartı kullanımı yaygınca, ama geçip geçmediğini önceden sormakta fayda var. Yeme-içme oldukça ucuz. Türkler’e vize istemiyorlar. Kalmak için merkezdeki Hostel Fulir’i veya merkeze tramvay ile 20 dakika uzaklıktaki Hostel Luca’yı deneyebilirsiniz. Kılık kıyafetinize özen gösterin, Hırvatlar çok güzel giyiniyor.
10. Belgrad: Elinizde Krill-Latin alfabelerinin karşılaştırması olsun, adres okumak için lazım olacak. Kalemegdan’ı, içindeki Damat Ali Paşa türbesini, Türkler’in şehir anahtarını teslim ederken resmedildiği anıttaşı görün. Etraftaki konuşmalara kulak kabartır, yazılara dikkat ederseniz birçok Türkçe kelime yakalayacaksınız. Sırp para birimi Dinar. ATM daha az bulunuyor, kredi kartı çok yaygın değil, merkezi ve büyük yerlerde geçiyor. Yeme-içme oldukça ucuz. Cumhuriyet Meydanı, Knez Mihailova caddesi, Skadarlija semti ve St.Sava diğer görmeniz gereken yerler. Sırplarla konuşun, Türkler hakkında ne düşündüklerini ve Balkanlar’ın durumunu sorun 🙂
11. Üsküp: Eski Osmanlı mahallesini, şimdi sanat galerisi olan eski Davut Paşa Hamamı’nı dolaşın. Kale’ye boşuna çıkmayın, birşey yok. Holy Saviour Kilisesi’ni mutlaka gezin. Taşköprü’nün karşısında, Vardar’ın kenarına dizilmiş kafelerde takılabilirsiniz. Yeme-içme çok ucuz. Mutfakları Türk damak zevkine uygun. Börek-ayran çok gözde. Makedon para birimi Makedon Dinarı. ATM bulmak tam bir problem, kredi kartı sadece turistik yerlerde geçiyor. Şehir haritası ve turistik bilgler edinmek için merkezdeki Holiday Inn Oteli’nin lobisindeki turist ofisine uğrayabilirsiniz.
12. Selanik: Atatürk’ün Evi Türk Konsolosluğu’nun bahçesinde, girmek için yanınıza pasaportunuzu alıp gidin. Selanik İzmir’e benziyor, seveceksiniz. Akşamüstü kordon boyundaki barlarda takılın, ambians çok güzel. Yeme-içme fiyatları yüksek sayılır. Sakız likörü ve bilimum sakızlı ürün satın almak için Mastihashop’a uğrayın.
PAYLAŞ: